3. Komponenta projekta "Živim život bez nasilja"

Foto: PU brodsko-posavska

Danas (30. travnja), u Novoj Gradiški, u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja, održana je 3. Komponenta preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, koju u zajedničkoj suradnji provode Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i nevladina organizacija „Status M“.

U okviru 3. Komponente projekta s ciljem izgradnje nenasilja, nediskriminacije i tolerancije, učenici sedmih razreda, održali su prigodni program. Iznosili su tvrdnje te su se u interaktivnoj komunikaciji u vidu kviza javljali i odgovarali. Nakon zanimljive taekwondoo vježbe i glazbenih točki, čitali su svoje literarne radove. Održana je i smotra likovnih i literarnih radova učenika koji su bili uključeni u projekt.

Članovi imenovanog Povjerenstva za odabir najboljih radova učenika, nakon selekcije odabralo je i prigodno nagradilo autore najboljih literarnih i likovnih radova. Povjerenstvo se odlučilo za slijedeća tri najbolja literarna rada:

1. Matija Ozdanovac, učenik 7.d razreda OŠ Ljudevita Gaja,

2. Tibor Kovačević, učenik 7.a razreda OŠ Ljudevita Gaja,

3. Filip Dautović, učenica 7,c razreda OŠ  Ljudevita Gaja.

 

Članovi povjerenstva su za najbolji literarni rad odabrali rad učenice Ramize Dedić, 7.d razreda OŠ Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške.

Učenici sedmih razreda su svojim radovima i aktivnim sudjelovanjem u odlično organiziranom i pripremljenom programu, pokazali visoku razinu upućenosti i znanja, šaljući jasnu poruku o nenasilju.



Stranica