Proslava Svetog Marka evanđeliste zaštitnika policijske kapelanije

Foto: PU brodsko-posavska

Danas je obilježen blagdan Svetog Marka evanđeliste, zaštitnika policijske kapelanije Policijske uprave brodsko-posavske. Sveta misa, koju je predvodio vojni ordinarij, mons. Juraj Jezerinac, služena je u Crkvi Svetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Prije početka Svete mise, u ulaznoj procesiji koja se kretala iz sakristije crkve, sudjelovali su pripadnici policije sa zastavama Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova.

Po dolasku biskupa sa svećenicima do oltara, prije početka misnog slavlja, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, uputio je svim okupljenima nekoliko prigodnih riječi, nakon čega je biskupu uručio darove. Prigodne riječi dobrodošlice, uputio je i gvardijan franjevačkog samostana fra Franjo Jurinec.

Mons. Juraj Jezerinac je potom u svojoj propovijedi, istaknuo važnost i veličinu sveca Svetog Marka, evanđeliste, koji je napisao najstarije Evanđelje, a koji je i posebno štovan kao mučenik.

U okviru Svete mise, u liturgijskom čitanju, sudjelovao je zamjenik načelnika policijske uprave Ivica Ostrun. Prije samog blagoslova svoju riječ je uputio i kapelan Davorin Anđić, zahvalivši svima nazočnima, istaknuvši radost današnje proslave.



Stranica