Predavanje na temu sigurnosg sudjelovanja u prometu

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer, u vremenu od 9 do 12 sati, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, održali su predavanje u Centru za inkluzivnu podršku u Slavonskom Brodu s temom sigurnog sudjelovanja pješaka i biciklista u prometu, poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Na primjerima iz prakse, prisutnima su prezentirane opasnosti i negativna ponašanja sudionika u prometu i posljedice koje mogu uslijediti zbog zanemarivanja prometnih propisa, posebno prilikom upravljanja biciklom u noćnim uvjetima kada se moraju koristiti svjetla.

Obzirom na izgradnju željezničkog podvožnjaka u Osječkoj ulici te kružnog toka na raskrižju Ulica Petra Svačića i Matije Gupca, promet pješaka je privremeno na oba gradilišta preusmjeren na obilazne pravce i pješačke prijelaze, te su policijski službenici upoznali članove Centra sa obavezom poštivanja postavljene privremene prometne signalizacije koja se odnosi na pješake, obaveze prelaska kolnika na privremeno obilježenim pješačkim prijelazima i prelaska pruge, na za to predviđenim mjestima kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Članovima centra je u nastavku susreta i predavanja skrenuta pozornost da se u svakom trenutku mogu na ulici obratiti policijskim službenicima, koji će im u skladu sa mogućnostima i zakonskim ovlastima pružiti pomoć.

Na kraju predavanja, policijski službenici su sa djelatnicama Centra dogovorili nastavak daljnje suradnje i edukacije na temu sigurnog sudjelovanja u prometu u cilju podizanja razine opće sigurnosti članova centra.



Stranica