Ne ostavljajte vrijedne predmete u vozilu! Čuvajte novčanike i torbice!

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 15./16. ožujka, na području općine Sibinj, nepoznati počinitelj je razbio staklo na osobnom automobilu i iz unutrašnjosti otuđio prijenosno računalo i druge predmete, vlasništvo poduzeća iz Zagreba. Jučer oko 10 sati, pronađeni su otuđeni predmeti i vraćeni oštećenom. Policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Sinoć, oko 19.30 sati, u Slavonskom Brodu, u Štrosmajerovoj ulici, nepoznati počinitelj je u vožnji biciklom, iz invalidskih kolica otuđio torbicu sa novcem i osobnim dokumentima i predmetima, oštetivši 30-godišnjakinju za više stotina kuna. Policijski službenici tragaju za počiniteljem kaznenog djela i otuđenim predmetima.

Ne ostavljajte vrijedne predmete u vozilu!

Policija podsjeća građane: Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prije nego što napusti vozilo, vozač koji ostavlja vozilo na cesti dužan je poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl).

U automobilu se nikako ne smiju ostavljati dokumenti, novac, torbice, ili drugi vrijedni predmeti (prijenosna računala, mobiteli, fotoaparati) i sve ostalo što bi moglo privući pažnju lopova.

Čuvajte novčanike i torbice!Dovoljan je samo trenutak nepažnje da kradljivac ostvari svoj naum, a na udaru su novčanici, torbice i drugi osobni predmeti, koje građani drže primjerice u prodajnoj košarici (u trgovini), ostavljaju pored blagajne, voze u košarici na biciklu ili sl. Policija savjetuje građanima da budu uvijek na oprezu i čuvaju svoje novčanike, te također preporučuje građanima da torbice drže prebačene preko ramena, odnosno preko glave i pridržavaju rukom uz tijelo.



Stranica