Duhovne vježbe u Valbandonu

Foto: PU brodsko-posavska

U vremenu od 10. do 13. ožujka, u Valbandonu, u organizaciji Samostalne službe za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj, održane su duhovne vježbe za vjernike katolike, djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova. Duhovnim vježbama, koje je vodio kapelan Policijske uprave brodsko-posavske Davorin Anđić, prisustvovalo je 22 djelatnika Policijske uprave brodsko-posavske, bjelovarsko-bilogorske i požeško-slavonske.

Kapelan je na samom početku upoznao sudionike sa svrhom i značenjem duhovnih vježbi.  Kroz predavanja i svakodnevnu molitvu, poticao je prisutne na promišljanja o vlastitoj vjeri, o čovjeku kao živom biću koje je u stalnoj potrazi za Bogom s ciljem pružanja smisla i životne radosti. Kroz sakramente ispovijedi, osobnom razgovoru i zajedničkim molitvama, svatko je za sebe pronašao ono što mu je najpotrebnije, upotpunjen novim iskustvima zajedništva i prijateljstva.

U slobodnom vremenu sudionici duhovnih vježbi su posjetili Poreč, gdje su u Eufrazijevoj bazilici slavili Svetu Misu, te su također posjetili i Motovun.  



Stranica