Policija u Slavonskom Brodu riješila seriju od 22 provale u osobne automobile

Foto: Ilustracija

Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje teških krađa i krađa. Muškarac je osumnjičen za 22 kaznena djela (21 kazneno djelo teške krađe i jedno kazneno djelo krađe) od kojih je 15 kaznenih djela (14 teških krađa i jedna krađa) počinjeno u prošloj godini ( od listopada do kraja prošle godine), a sedam kaznenih djela teške krađe počinjeno je od 2. do 21. siječnja ove godine.

Sva kaznena djela dogodila su se na području grada Slavonskog Broda na način da je počinitelj provaljivao u parkirane osobne automobile razbijanjem stakala i iz automobila odnosio ženske i muške torbice sa novčanicima u kojima su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice i novac. Osim toga počinitelj je uzimao i tehničke uređaje, informatičku opremu (fotoaparat, razni CD i tvrdi diskovi, sunčane naočale i sl.) ukoliko bi se našlo u vozilu.

Ovim kaznenim djelima oštećene su 22 osobe za nekoliko desetaka tisuća kuna. Osumnjičeni je jučer uz kaznenu prijavu za ova kaznena djela doveden sucu istrage koji mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora.



Stranica