Krađe - čuvajte se pretjerano ljubaznih osoba!

Dana 21. siječnja, 68-godišnjakinja je policiji u Okučanima prijavila krađu novca iz obiteljske kuće. Policijski službenici su odmah intervenirali i u blizini kuće u Okučanima uočili osumnjičenu, utvrdivši da je riječ o 20-godišnjakinji sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Otuđeni novac je vraćen vlasnici.

 

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 21. siječnja, 68-godišnjakinja je policiji u Okučanima prijavila krađu novca iz obiteljske kuće. Policijski službenici su odmah intervenirali i u blizini kuće u Okučanima uočili  osumnjičenu, utvrdivši da je riječ o 20-godišnjakinji sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Otuđeni novac je vraćen vlasnici.

Jučer, oko 13.30 sati, u Slavonskom Brodu, u Zoranićevoj ulici, mlađa muška osoba je ponudila 80-godišnjakinji pomoć prilikom nošenja stvari kupljenih u trgovini, otuđivši pritom novčanik sa novcem i osobnim dokumentima. Policijski službenici su u okviru kriminalističkog istraživanja od osumnjičenika oduzeli otuđene predmete i vratili vlasnici, te dostavljaju odgovarajuća pismena mjerodavnom tijelu.

Policija podsjeća građane da budu na oprezu i poduzmu mjere samozaštite kao preduvjet sigurnosti. Vrlo je važno svoje novčanike i druge vrijedne predmete držati pod nadzorom, te se čuvati pretjerano ljubaznih osoba. Ukoliko se dogodi situacija da građanin postane žrtvom kaznenog djela, potrebno je žurno pozvati policiju na 192.    



Stranica