Načelnik prezentirao stanje sigurnosti za 11 mjeseci

Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske, jučer je na konferenciji za medije prezentirano stanje sigurnosti na području policijske uprave za jedanaest mjeseci uz usporedbu sa istim razdobljem prošle godine, koje je ocijenio zadovoljavajućim. Napomenuo je, da je ukupan broj  

Foto: PU brodsko-posavska

Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske, jučer je na konferenciji za medije prezentirano stanje sigurnosti na području policijske uprave za jedanaest mjeseci uz usporedbu sa istim razdobljem prošle godine, koje je ocijenio zadovoljavajućim. Napomenuo je, da je ukupan broj kaznenih djela u smanjenju, kao i broj imovinskih kaznenih djela posebice teške krađe, što je jako dobro, obzirom da je inače dodatno opterećivalo. U strukturi gospodarskog kriminaliteta, naglasio je povećanje broja kaznenih djela što je dobar pokazatelj, obzirom da policija svojim radom zalazi u "tamnu" brojku kriminaliteta. Stanje sigurnosti u području prometa je vrlo povoljno, obzirom da se ova policijska uprava nalazi pri vrhu ljestvice na nivou države, te je znatno smanjen broj poginulih osoba u prometu u odnosu na prošlu godinu. Također je, potkrepljujući statističkim pokazateljima istaknuo povoljno stanje u drugim policijskim strukturama.

Spomenuo je i druge važne zadaće koje su pred ovom policijskom upravom, posebice vezano uz provedbu odredbi Shengenskog sporazuma i modernizaciju granične policije. Dodao je, da je aktualno pitanje rješenja boljeg i za građane primjerenijeg prostora za izdavanje osobnih dokumenata, odnosno preseljenja upravnih poslova.

Na kraju konferencije načelnik je zahvalio novinarima na suradnji i dobroj komunikaciji, objektivnom informiranju javnosti o događajima i aktivnostima policije, zaželjevši vesele božićne blagdane, te sretnu i uspješnu Novu 2015. godinu. 

Pogledajte: Informaciju o stanju sigurnosti za 11 mjeseci.



Stranica