Okrugli stol "NE govoru mržnje na internetu"

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 25. rujna, u 12 sati, u Slavonskom Brodu, u dvorani Centra za socijalnu skrb,  održan je Okrugli stol pod nazivom „NE govoru mržnje na internetu“  u  organizaciji Ogranka Matice hrvatske Slavonski Brod. Nacionalnu kampanju „NE govoru mržnje na internetu“ provodi Ministarstvo socijalne politike i mladih u suradnji s Nacionalnim odborom.

U raspravi su sudjelovali modelator Petar Bašić (Ogranak Matice hrvatske), koordinator kampanje Ivana Furlić (Ministarstvo socijalne politike i mladih), Vesna Katalinić (Hrabri telefon), Mislav Mihael Mandir (Udruga status M), Ivana Azapović (Centar za socijalnu skrb), Darko Dadić (policijski službenik za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske), Irena Vukas (Radio 92), te predstavnici i učenici osnovnih i srednjih škola i Omladinskog kluba Roma.

Nakon provedene rasprave zaključeno je, da je ostvaren glavni cilj  ukazivanja na negativne posljedice govora mržnje na internetu te posljedice neprihvatljivog izražavanja. Istaknuta je važnost poticanja društva na prepoznavanje govora mržnje u virtualnom svijetu kao i preventivnog djelovanja na mlade, kako bi nasilje svih vrsta i oblika bilo svedeno na minimum.     



Stranica