Preventivno-edukativne akcije za najmlađe

Foto: Ilustracija

U sklopu preventivno-edukativnih aktivnosti početkom školske godine, ovaj vikend će se u Slavonskom Brodu provesti dvije akcije ovog karaktera.

U subotu, 13. rujna, od 10 do 12 sati na Trgu Ivane Brlić Mažuranić održati će se prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“. Ova akcija namijenjena je djeci u dobi od 3 do 8 godina uz sudjelovanje i njihovih roditelja. Ujedno se akcijom želi senzibilizirati javnost, a posebno vozači na oprezno ponašanje u prometu zbog početka škole u ovom mjesecu i sudjelovanja velikog broja djece koja tek kreću u školu. I ovoj akciji koju organizira HAK pridružit će se i policijski službenici prometne policije, koji će prezentirati policijsku opremu, a policijski službenik na motoru će predvoditi djecu, koja će na prometnom poligonu u blizini fontane sporom vožnjom na biciklima, triciklima, romobilima ili rolama usvajati vještine i elementarna znanja iz prometa. Osim toga djeca će biti nagrađena i reflektirajućim ruksacima i edukativnim materijalom koji je pripremio HAK AK „Marsonija“ Slavonski Brod. 

U nedjelju, 14. rujna, u prostoru Tvrđave Brod, Grad Slavonski Brod organizira „IV Dječji sajam“. Za sve posjetitelje i izlagače ulaz je besplatan. I ove godine na sajmu će sudjelovati i policijski službenici prometne i temeljne policije Policijske postaje Slavonski Brod i Postaje prometne policije Slavonski Brod, koji će prezentirati policijsku opremu i dijeliti promidžbene materijale. 
 



Stranica