Pronađeno 307 komada odbačenog streljiva

Foto: Ilustracija

U petak oko 7 sati u jutro u ulici Stanka Vraza, na gradskoj deponiji pronađeno je 307 komada streljiva kalibra 7,62 mm, koje su pronašli djelatnici jedne tvrtke. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su preuzeli pronađeno streljivo radi daljnjeg uništenja.

Sve građane podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ te ih upozoravamo da oružje, streljivo i druga opasna minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju na za to neprimjerenim mjestima. Ovako odbačeni ili ostavljeni opasni predmeti mogu ugroziti osobe koje s njima dođu u dodir ili izazvati druge štetne posljedice.

Sve građane koji posjeduju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva pozivamo da ih što prije predaju policiji. Protiv osoba koje dragovoljno predaju oružje i druga opasna sredstva policija neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak. Također, molimo građane da oružje ili eksplozivna sredstva zbog opasnosti od njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja ne donose sami. Nazovite 192 ili najbližu policijsku postaju nakon čega će ih stručni i osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći sigurno preuzeti ili u vašem domu ili na nekom drugom mjestu.
Više informacije o akciji „Manje oružja - manje tragedija“ možete saznati pozivom na besplatni telefon 0800 88 92 ili na internet stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave

 



Stranica