Ubojita sredstva predana policiji

Foto: PU brodsko-posavska

Tijekom jučerašnjeg dana, na području u nadležnosti rada Policijske postaje Slavonski Brod i Policijske postaje Okučani, zabilježena su tri slučaja pronalaska ubojitih sredstava, koja su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

U prva dva slučaja, u Slavonskom Brodu, te Donjoj Vrbi, dvoje građana su prilikom čišćenja šupe pronašli: 17 ručnih bombi M73, tri (3) trotilska metka od 200 grama, tri (3) ručne bombe M75, dva (2) zrna od PAT, 20 mm i jedno (1) zrno od PAT, 30 mm. U trećem slučaju, na području općine Okučani, muškarac je prilikom čišćenja gospodarske zgrade pronašao tromblonsku minu M60. Radi se o oružju koje je zaostalo iza Domovinskog rata.

Policija podsjeća građanena odredbe Zakona o oružju po kojima imaju mogućnost u neograničenom vremenu, policiji dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva koje posjeduju, a žele ga se riješiti, te tako učiniti svoj dom sigurnijim. Preventivna akcija „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje se prikupljaju ubojita sredstva i dalje je aktualna. Policijski službenici su 24 sata dostupni na broj telefona 192, na koji građani mogu pozvati (ne donositi sami oružje). Protiv građana koji donesu odluku i dragovoljno predaju ubojita sredstva, policija neće pokretati prekršajne niti kaznene postupke.

Pogledajte informaciju: Pronađena ubojita sredstva.



Stranica