Prezentirano stanje sigurnosti za pola godine

 Foto: PU brodsko-posavska

Danas, u 12 sati, na redovnoj i tematskoj konferenciji za novinare, zamjenik načelnika Ivica Ostrun prezentirano je stanje sigurnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske za prvih šest mjeseci. Pritom je obzirom na iznesene statističke pokazatelje, stanje sigurnosti ocijenio zadovoljavajućim. Istaknuo je angažman policije na otkrivanju kaznenih djela po nepoznatom počinitelju, te drugih kaznenih djela i prekršaja u svim segmentima rada uz korištenje svih raspoloživih resursa. Također je naglasio cilj policije, a to je postići što veću razinu sigurnosti na dobrobit građana.

Glasnogovornica Kata Nujić, je izvijestila medije o stanju sigurnosti tijekom vikenda, o kaznenim djelima krađe iz trgovine i otključanih vozila. Govorila je i o kaznenim djelima krađa i teških krađa provaljivanjem u obiteljske kuće i stanove, posebice tijekom godišnjih odmora, istaknuvši korisne savjete i upozorenja. Također je upoznala medije i sa održanom koordiniranom preventivno represivnom akcijom u prometu na području policijske uprave s naglaskom na vožnju pod utjecajem alkohola, drugim prekršajima u prometu, te krađi i upravljanju biciklom pod utjecajem alkohola.

Podsjetila je i na obveze pješaka i biciklista u prometu, obveze poštivanja prometne signalizacije sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pogledajte stanje sigurnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske za prvih šest mjeseci.



Stranica