Aktivnosti policije u prometu

Foto: PU brodsko-posavska

Na području iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici su u prva dva mjeseca ove godine sankcionirali 3819 prekršaja, što je za 291 prekršaj ili 8,2 % više nego u prva dva mjeseca prošle godine.

Za prekršaj neprilagođene brzine u siječnju i veljači ove godine, sankcionirano je 1907 prekršaja, što je za 43,7 % više u odnosu na dva mjeseca prošle godine, a zbog upravljanja pod utjecajem alkohola sankcionirano je 249 prekršaja, što je za 8,5 % manje u odnosu na prva dva mjeseca prošle godine.

Prometna policija provodi kontinuirano akcije u području prometa, i to preventivno represivne akcije, kao primjerice akciju s naglaskom na alkohol, koja je provedena tijekom prošlog vikenda, dana 22./23. ožujka, u vremenu od 22 do 5 sati. Tom prilikom nadzirano je 166 vozila u prometu, utvrđeno 46 prekršaja, od kojih se 15 odnosilo na alkoholizirane sudionike u prometu. Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila je 2,57 promila. Također je utvrđeno 10 prekršaja neprilagođene brzine, te su u manjem broju zastupljeni i ostali prekršaji, kao što je nepropisno zaustavljanje i parkiranje, nepropisno pretjecanje, nekorištenje sigurnosnog pojasa i drugi prometni prekršaji. 

Policija podsjeća sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa, u cilju podizanja razine sigurnosti u području prometa na viši nivo. Također će prometna policija i u narednom razdoblju, nastaviti sa kontinuitetom provođenja preventivno represivnih akcija s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje i prekršitelje recidiviste.



Stranica