Kampanja "Jedna milijarda ustaje" u Slavonskom Brodu

Foto: PU brodsko-posavska

Prema najnovijim podacima, koje su objavili Ujedinjeni narodi svaka treća žena ili djevojčica tijekom svojega života biti će zlostavljana što dovodi do ukupne brojke od jedne milijarde zlostavljanih žena i djevojčica.

Potaknuti ovim zastrašujućim brojkama kampanja „Jedna milijarda ustaje“, koja se na Dan zaljubljenih, 14. veljače provodi u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, poziv je na prekid šutnje o zlostavljanjima kao i poziv zlostavljanim ženama i djevojčicama da ustanu i progovore o svojim tragičnim iskustvima. 

Ženske organizacije diljem svijeta na ovaj dan organiziraju akciju na način da se uključi što više građana i građanki kako bi podržali ovu kampanju, pa je tako i u Slavonskom Brodu „Udruga Brod grupa za ženska ljudska prava“ uz potporu srednje škole „Matija Antun Reljković“ s početkom u 14 sati organizirala kampanju ispred škole.

Početna aktivnost kampanje bilo je puštanje balona u zrak, a nakon toga je uslijedio glazbeni program prilikom kojeg su učenice ove škole plesom pozvale i ostale prisutne da se uključe. Svojim dolaskom podršku ovoj kampanji osim djelatnika škole, učenika i učenica dali su građani, lokalni mediji, predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske i drugi.

Policijska uprava uvijek podržava ovakve aktivnosti jer i sama učestvuje u suzbijanju nasilja nad ženama kroz razne preventivno edukativne aktivnosti u suradnji s drugim institucijama. 
 



Stranica