Krađe: Policija poziva starije osobe na oprez!

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 14. siječnja, oko 14 sati, u Slavonskom Brodu, Zagrebačka ulica, mlađe ženske osobe su ponudile usluge mjerenja tlaka i masaže u kući 78-godišnjaka koje je on  prihvatio. Neznanke su pritom, iskoristile priliku i otuđile novčanik sa više tisuća kuna. Policija traga za počiniteljima kaznenog djela.

Također su u petak (10. siječnja), oko 12 sati, u kuću 88-godišnjaka u Slavonskom Brodu, došle nepoznate ženske osobe ponudivši iste usluge, kojom prilikom su iskoristile nepažnju starca i otuđile nekoliko tisuća kuna.

UPOZORENJE: Policija upozorava građane da budu oprezni, posebice starije osobe, obzirom na pojavu ovakvih načina krađe. Nepoznate ženske osobe u paru, same ili više njih, dolaze na kućne adrese uglavnom starijih osoba, koje žive same, nudeći im razne medicinske usluge, između ostalog masaže tijela i mjerenja tlaka.

Vrlo je važno da se starije osobe koje ostaju same u kući ili žive same, zaključavaju u svom stanu ili obiteljskoj kući, te nepoznate osobe ne puštaju u unutrašnjost svog doma. Ukoliko se izrazi sumnja u namjere nepozvanih posjetitelja, potrebno je čim prije obavijestiti policiju na broj 192.



Stranica