Dani tehničke ispravnosti vozila

Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i tehničke stanice i ove će godine provesti preventivno-sigurnosnu akciju „Dani tehničke ispravnosti vozila“ pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa  

Foto: PU brodsko-posavska

Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i tehničke stanice i ove će godine provesti preventivno-sigurnosnu akciju „Dani tehničke ispravnosti vozila“ pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane vlasnike vozila da se u razdoblju od 25. do 30. studenog ove godine jave u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatni tehnički pregled vozila. Iznimka su jedino vlasnici čija su vozila u vrijeme održavanja akcije u terminu redovnog tehničkog pregleda.

Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje ukazivati na značaj održavanja vozila. U sklopu akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

Pogledajte informaciju na web stranici MUP-a: Dani tehničke ispravnosti vozila - 2013.



Stranica