Zlouporaba opojnih droga

Foto: PU brodsko-posavska 

Policijski službenici su temeljem sudskog naloga, u četvrtak, pretražili dom i prostorije koje koristi 36-godišnjak na području Slavonskog Broda i pritom pronašli i oduzeli osam (8) komada sjemenki indijske konoplje. Policija protiv 36-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa dogama.

U petak, oko 23.15, u Slavonskom Brodu, Trg hrvatskog proljeća, policijski službenici su od 19-godišnjaka, izuzeli 9,5 grama bijele praškaste tvari nalik na drogu speed. Protiv 19-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Dana 17. studenoga (nedjelja), oko 0,25 sati, u Novoj Gradiški, policijski službenici su zatekli dvojicu mladića u dobi od 21 i 22 godine, u naizmjeničnom konzumiranju jointa napunjenog biljnom tvari nalik na mješavinu marihuane i duhana. Vlasnik jointa, težine 0,8 grama je 22-godišnjak, od kojeg je oduzeto još 2 grama marihuane. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo omogućavanje trošenja droga, a protiv 21-godišnjaka optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.



Stranica