Rezultati akcije Dani "Martinja"

Foto: Ilustracija

Od 8. do 11. studenog, povodom narodnog običaja krštenja vina „Martinja“, policija je u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja sigurnosti prometa na cestama provela akciju Dani „Martinja“ usmjerenu na sprječavanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Tijekom akcije Dani „Martinja“ zabilježeno je pet (5) prometnih nesreća od kojih četiri (4) prometne nesreće s materijalnom štetom i jedna (1) prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba lakše ozlijeđena. Kod prometnih nesreća s materijalnom štetom nije zabilježen niti jedan slučaj alkoholiziranosti sudionika prometne nesreće dok je kod vozača koji je skrivio prometnu nesreću s posljedicom ozljeđivanja izmjerena koncentracija 0,47 promila, te su od njega uzeti uzorci krvi i urina radi analize na prisutnost alkohola.

U ova četiri dana policija je kontrolirala 516 vozača na alkohol i opojne droge od kojih je 38 vozača zbog alkohola ili opojnih droga isključeno iz prometa i prekršajno sankcionirano. Najviše alkoholiziranih vozača bilo je u dobi od 18 do 24 godine ( 10 vozača ) i u dobi od 25 do 30 godina ( osam vozača ). Najveće koncentracije alkohola izmjerene su u petak (8.11.) oko 23,30 u ulici Petra Krešimira IV u Slavonskom Brodu kod 35-godišnjaka iz Slavonskog Broda, vozača bicikla, 2,07 promila i u noći 11./12. oko ponoći u Slavonskom Brodu na raskrižju ulica Petra Svačića i Matije Gupca kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slavonskog Broda, 2,07 promila kao i u prvom slučaju. 

Policija je tijekom akcije postupala i po drugim prekršajima, među kojima su najbrojniji bili prekršaji nepropisne brzine u 107 slučajeva. Najveća brzina od 242 km/h izmjerena je u petak oko 22 sata na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Lužani za osobni automobil, njemačkih registracija kojim je upravljao 35-godišnji njemački državljanin.
 



Stranica