Policija ugostila učenike četvrtih razreda

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, u vremenu od 9 do 10 sati, u svojim prostorijama, u petak su ugostili oko 50 učenika četvrtih razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“, zajedno sa njihovim učiteljicama. Jučer je prostorijama policije, u vremenu od 15 do 16.30 sati, prodefiliralo također oko 50 učenika četvrtih razreda Osnovne škole „Dragutin Tadijanović“.

Tijekom posjeta, učenici su od policijskog službenika za prevenciju, saznali nešto više o projektu MAH1 (Mogu, Ako Hoću). Od zapaženih odgovora na pitanje zašto se ne smije zvati bez razloga policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, jedna djevojčica je odgovorila, jer u tom trenutku netko stvarno može trebati pomoć, pa policija, vatrogasci ili hitna, neće stići na vrijeme da pomognu nekome kome je stvarno potrebna pomoć. Većina djece je znala, da ukoliko uoče neki sumnjivi predmet, neće ga dirati i istraživati, već odmah pozvati odraslu osobu, koja će o tome obavijestiti policiju, obzirom da ne znaju o kakvom predmetu se radi, te da ne bi nastradali.

Policijski službenici su učenike upućivali na pozitivne primjere ponašanja, a između ostaloga i spremno odgovarali na razna pitanja učenika o poslovima policije, nastojeći im približiti policijsko zanimanje, uz ostvarenje povjerenja i prijateljskog odnosa na relaciji učenik – policajac. Također im je prezentirana oprema i tehnika, kojom se policija služi u svakodnevnim aktivnostima. Na kraju su učenici počašćeni grickalicama, slatkišima i sokovima.



Stranica