Kaznena prijava zbog eksplozije na svadbi

Foto: Ilustracija

Policija je tijekom vikenda (subota i nedjelja) provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Dvojica muškaraca u dobi od 47 i 32 godine s područja općine Oriovac osumnjičena su da su u subotu oko 12 sati na području općine Oriovac ispred jedne obiteljske kuće prilikom održavanja svadbene svečanosti na travnjaku neposredno uz pješačku stazu gdje se nalazilo više osoba postavili top ručne izrade kojeg su prije toga napunili barutom i papirom, te u trenutku kretanja svadbene povorke izvršili opaljenje iz topa. Tom prilikom došlo je do eksplozije u kojoj je došlo do ozljeđivanja više osoba (dvije osobe su teže i jedna lakše ozlijeđena) kao i oštećenja dvije obiteljske kuće, četiri osobna automobila i jednog motocikla.

Temeljem naloga županijskog suda u Slavonskom Brodu izvršena je pretraga obiteljske kuće u kojoj prebiva 47-godišnjak i tom prilikom pronađena veća količina streljiva i oko 100 grama tvari slične barutu.

Policija će protiv obojice muškaraca nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a temeljem kaznene odredbe Kaznenog zakona Republike Hrvatske za teška kaznena djela protiv opće sigurnosti. 

Kako se nebi događali ovakvi i slični neželjeni događaji policija ponovno poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica