Regionalni klub "I.P.A. Brodsko-posavska"

Foto: PU brodsko-posavska

Na današnjoj konferenciji za novinare, predstavljen je Regionalni klub „I.P.A. Brodsko-posavske“, koji je osnovan u travnju 2007. godine. Klub je medijima predstavio predsjednik Antun Valić. IPA (International Police Association) je međunarodna strukovna organizacija policajaca bez obzira na funkciju, zvanje, jezik, spol, rasu, religiju i svjetovni nazor, koja djeluje s ciljem širenja prijateljstva i unaprjeđenja policijske struke. 

Antun Valić je dao kratak povijesni presjek ovog međunarodnog policijskog udruženja (IPA) od njegovog osnutka 1950 u Engleskoj. U Republici Hrvatskoj 2001. godine, osnovana je IPA sekcija Hrvatska, kao krovna organizacija koju čine 20 regionalnih klubova na principu županija odnosno policijskih uprava. Ciljevi IPA-e su međusobno povezivanje i pomaganje između policajaca kako na regionalnoj tako i na državnoj i međunarodnoj razini. Tu su i humanitarne pomoći, sportska druženja i takmičenja za članove IPA-e i članove njihovih obitelji. „I.P.A. Brodsko-posavska“ kroz turistička putovanja ostvaruje brojne kontakte s drugim IPA regijama, kao na primjer; posjeti Sarajevu, Budimpešti, Pragu, Klagenfurtu, posjet gradu heroju Vukovaru. Dobri odnosi su uspostavljeni i sa IPA Berlin i regijom, te nekim gradovima u Švicarskoj. 

Pripadnici Regionalnog kluba „I.P.A. Brodsko-posavska“, do sada su postigli dobre uspjehe u sportskim natjecanjima. Na međunarodnom turniru u malom nogometu koji je organizirala IPA Zagreb, osvojili su 1. mjesto. Na međunarodnom Alpe Adria Cup Plava laguna 2013. u Poreču, koji je održan od 19. do 22. rujna u konkurenciji 32 ekipe iz 10 europskih zemalja, osvojili su 1. mjesto bez izgubljene utakmice i bez primljenog gola.

Igrači iz nekoliko ustrojstvenih jedinica, predstavljali su ekipu Policijske uprave brodsko-posavske na memorijalnim turnirima, a natječu se i u ligi malog nogometa pod nazivom „I.P.A. Brodsko-posavska“. Tijekom 2014. godine, u planu je organiziranje međunarodnog turnira u kuglanju IPA regija, kao i održavanje sastanka Upravnog odbora IPA sekcije za cijelu Republiku Hrvatsku u Slavonskom Brodu. 

Dana 25. rujna, tijekom obilježavanja Dana policije u Okučanima, temeljem prijedloga za dodjele pohvalnica Policijske uprave brodsko-posavske, načelnik policijske uprave Ante Zovak, uručio je Regionalnom klubu „I.P.A. Brodsko-posavska“, pohvalnicu za osvojeno prvo mjesto na međunarodnom malonogometnom turniru u Poreču i promicanje Policijske uprave brodsko-posavske u Republici Hrvatskoj i Europi.



Stranica