Obilježen Dan policije u Okučanima

Foto: PU brodsko-posavska

Policijska uprava brodsko-posavska, jučer je svečano obilježila Dan policije – Svetog Mihovila u Okučanima. Tijekom rujna u sklopu obilježavanja Dana policije, održane su razne sportske aktivnosti. Između ostaloga, djelatnici policijske uprave su se u velikom broju odazvali i uključili u akciju dragovoljnog darivanja krvi, koja je provedena u utorak u bolnici u Slavonskom Brodu.

Svečani program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u čast stradalim i poginulim policijskim službenicima, hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Sveta misa služena je u crkvi Svetog Vida u Okučanima, a potom su djelatnici policijske uprave na čelu sa načelnikom Antom Zovak, zajedno sa gostima i uzvanicima, te roditeljima i članovima obitelji stradalih i poginulih policijskih službenika u Domovinskom ratu, posjetili Memorijalni centar branitelja, Spomen sobu VRA Bljesak. 

Ispred dvorane škole u središtu Okučana, održane su pokazne vježbe, te su građani od kojih su prevladavali učenici osnovnih škola, imali priliku vidjeti i uživati u odlično izvedenim pokaznim vježbama. Interventni policajci su izveli pokaznu vježbu borilačkih vještina. Potom su prikazane vježbe vodiča službenih pasa sa službenim psima za detekciju droga, detekciju eksploziva i službenim psom za zaštitu državne granice, kojom prilikom su demonstrirane napadačke tehnike službenog psa, te je na kraju prikazana pokazna vježba potjere, zaustavljanja i svladavanja počinitelja teškog kaznenog djela koji bježi motornim vozilom i odbija se zaustaviti. 

Nakon pokaznih vježbi, građani su imali priliku pogledati policijsku opremu i tehniku, koju su izložili policijski službenici po raznim segmentima rada, a nakon toga se nastavilo kratkim prigodnim programom, koji je održan u dvorani uz Općinu Okučani.

U kratkom prigodnom programu, nazočnima se govorima obratio načelnik policijske uprave Ante Zovak, domaćin načelnik Općine Okučani Aca Vidaković i Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. Također je župan Brodsko-posavske županije uručio četiri bicikla načelniku Policijske uprave brodsko-posavske, kao donaciju, koji će pomoći policijskim službenicima u kvalitetnijem obavljanju službenih poslova.

Tijekom programa načelnik je domaćinu načelniku Općine Okučani Aci Vidaković, uručio simbolični poklon Policijske uprave brodsko-posavske, zahvalnicu za suradnju i pomoć u obilježavanju Dana policije, zahvalnicu Županu Županije brodsko-posavske za suradnju i podršku u radu policijske uprave. Također je uručio zahvalnice dvojici građana (Danijelu Devčiću i Ivanu Pranjiću) za izuzetnu građansku hrabrost i pomoć policiji. Potom je temeljem prijedloga načelnika i odluke ministra, uručio rješenja o iznimnim promaknućima policijskih službenika u viša zvanja, te pohvalnice za 33 djelatnika policijske uprave za zalaganje u obavljanju svog posla. Načelnik policijske uprave je u okviru prigodnog programa, predsjednici Udruge „Hrabro dijete“ Jasminki Žužić, uručio novčana sredstva (devet tisuća kuna) koje su prikupili djelatnici policijske uprave s ciljem pomoći teško oboljeloj djeci.

Također su nazočni u okviru programa imali priliku vidjeti splet igara iz Zapadne Slavonije i Hrvatske Posavine, koju su izveli pripadnici Kulturno umjetničkog društva „Tkanica“ iz Okučana, a potom su nakon blagoslova velečasnog Maria Radmana, uživali u domjenku i nastupu Tamburaškog sastava „Lađari“ iz Davora.
 



Stranica