Osumnjičen za dva kaznena djela prijevare

Temeljni policajci su operativnim radom na terenu, došli do saznanja o počinitelju dva kaznena djela prijevare. Za prijevaru su osumnjičili 55-godišnjaka, nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili da je, 17. lipnja 

Foto: PU brodsko-posavska

Temeljni policajci su operativnim radom na terenu, došli do saznanja o počinitelju dva kaznena djela prijevare. Za prijevaru su osumnjičili 55-godišnjaka, nad kojim su proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili da je, 17. lipnja, oko 12.30 sati, u Slavonskom Brodu, ponudio 81-godišnjaku pentu (vanbrodski motor) za više stotina kuna, od kojeg je uzeo akontaciju u iznosu od dvije stotine kuna, te mu se više nije javio.

Također je utvrđeno da je 55-godišnjak, dana 9. lipnja, u Slavonskom Brodu, razgovarao sa 71-godišnjakom oko kupnje stana, te je prilikom razgledavanja stana, odglumio razgovor na telefon, rekavši da mu je sestra zainteresirana za stan, no zaustavila ju policija i da mora platiti kaznu, a nema novca, te mu je potrebno nekoliko stotina kuna da to riješi koje mu je 71-godišnjak dao, jer je 55-godišnjak obećao da će se vratiti sa sestrom i razgledati stan, ali se više nije pojavljivao. Policijski službenici su oštećene osobe upoznali s mogućnošću pokretanja privatne tužbe sukladno zakonskim odredbama.

Pogledajte ovu informaciju.



Stranica