Policijski rukovoditelji posjetili Spomen galeriju Ivana Meštrovića u Vrpolju

Foto: PU brodsko-posavska

Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, jučer je u prostorijama općine Vrpolje održao radni kolegij na kojem su bili rukovoditelji ustrojstvenih jedinica. Na kolegiju je bilo riječi o stanju sigurnosti u proteklom vremenu, no izneseni su prijedlozi i planovi, te razrađene smjernice za naredno razdoblje.

Ovaj radni kolegij, bio je drugačiji od prethodnih, obzirom da su rukovoditelji ustrojstvenih jedinica po završetku istoga, posjetili Spomen galeriju Ivana Meštrovića u Vrpolju. Ljubazno osoblje Spomen galerije, provelo je policijske rukovoditelje kroz galeriju u kojoj se mogu pogledati prava remek djela velikog hrvatskog, europskog i svjetskog umjetnika Ivana Meštrovića.

Ivan Meštrović je rođen 15. kolovoza 1883. godine u Vrpolju, a umro 16. siječnja 1962. u South Bendu, USA. Godine 1958. Ivan Meštrović je svom rodnom mjestu darovao skulpturu „Majka i dijete“. Vrpolje je svom velikom sinu u čast, 3. lipnja 1972. godine otvorilo Spomen galeriju u kojoj je postavljena stalna izložba njegovih radova, od 35 skulptura, 17 crteža, te većeg broja dokumenata i fotografija koji govore o životu i radu najvećeg kipara u Hrvata.



Stranica