Imovinska kaznena djela - mjere samozaštite

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici su, prošli vikend, intervenirali najmanje deset puta zbog krađa, uglavnom iz nezaključanih garaža, otvorenih dvorišta, zgrada i podruma. Dakle, prijavljene su krađe bicikla, kosilica, bušilica, brusilica, no također i drugih stvari manje vrijednosti. Evidentna su i kaznena djela krađe zbog nepažnje građana u trgovačkim centrima, ugostiteljskim objektima i sl., gdje su predmeti napada uglavnom torbice, novčanici i dr., kao što je to bio slučaj, dana 11. kolovoza, kada je netko, u noćnim satima, unutar ugostiteljskog objekta u Slavonskom Brodu, otuđio torbicu sa osobnim stvarima, novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama, oštetivši tako 20-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna.

Policija podsjeća građane na važnost mjera samozaštite (držati pod nadzorom, zaključavati ulazna vrata prostorija, dvorišta i sl.), kako ne bi postali žrtvom nekog kaznenog djela iz strukture imovinskog kriminaliteta.

Za zaštitu od provalnih krađa, osim fizičke zaštite, učinkovit je sustav tehničke zaštite (protuprovalna vrata, prozori, nadzorne kamere i sl.), a u slučaju odlaska od kuće, svoj dom povjeriti osobi od povjerenja ili susjedu – „Dobar susjed – siguran stan!“.



Stranica