Policija dijelila letke "Čaša više, život manje"

Foto: PU brodsko-posavsk

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 13./14. srpnja (subota/nedjelja), od 22 do 5 sati, proveli su preventivno-represivnu akciju „Alkohol“. Cilj akcije usmjeren je na vozače koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a radi podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, kao i jačanja sigurnosti kod svih građana, odnosno sudionika u prometu.

Na području Postaje prometne policije Slavonski Brod, u prvom polugodištu ove godine zabilježeno je 45,24 % manje prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola u odnosu na prvo polugodište prošle godine, te je poduzeto 54,32 % više mjera prema vozačima koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola. 

U okviru akcije, utvrđeno je 22 prometna prekršaja, od kojih je najviše prekršaja (13), koji se odnose na brzine (od toga 10 na autocesti A3), te šest (6) prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena u organizmu 59-godišnjeg vozača iznosila je 1,06 promila. Prometni policajci su također tijekom akcije dijelili privjeske za ključeve, te letke ČAŠA VIŠE ŽIVOT MANJEs edukativnim sadržajemo sankcijama, opasnostimai posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola ili opojnih droga. 

Policija savjetuje vozače ukoliko su konzumirali alkoholna pića da koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste javni gradski prijevoz ili taksi prijevoz. Alkohol, odnosno utjecaj alkohola kod vozača u kombinaciji sa drugim težim prekršajima, najčešće rezultira događanjem najtragičnijih prometnih nesreća, uz često smrtno stradavanje sudionika u tim prometnim nesrećama.

Pogledajte informaciju: Prometni policajci proveli akciju "Moped i motocikli".



Stranica