Granični prijelaz Stara Gradiška posjetio izvršni direktor FRONTEX-a

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer oko 17 sati granični prijelaz Stara Gradiška posjetio je izvršni direktor FRONTEX-a gospodin Ilkka Laitinen sa suradnicima.

Njegovom posjetu kao i razgovoru o radu i daljnjoj suradnji prisustvovali su načelnik Uprave za granicu, Ministrstva unutarnjih poslova, Republike Hrvatske, gospodin Zlatko Sokolar sa suradnicima, ravnatelj granične policije Bosne i Hercegovine, gospodin Vinko Dumančić sa suradnicima i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske, gospodin Ante Zovak sa suradnicima.

Gospodin Laitinen upoznao se sa radom graničnog prijelaza Stara Gradiška, s predstavnicima granične policije susjedne Bosne i Hercegovine, te pripremama granične policije na ovom graničnom prijelazu koje se temelje na zadaćama vezanim za suradnju Uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i FRONTEX-a nakon što Republika Hrvatska, 1. srpnja, postane 28 članica Europske unije, a državna granica sa Bosnom i Hercegovinom postane vanjska granica Europske Unije.

Izvršni direktor FRONTEX-a gospodin Ilkka Laitinen ovom prilikom dao je podršku u daljnjem radu graničnoj policiji Republike Hrvatske kao i podršku daljnjoj suradnji s graničnom policijom Bosne i Hercegovine, te zajedničkom radu na implementaciji koncepta integriranog upravljanja granicom u cilju jačanja granične suradnje kao i jačanja sigurnosti na vanjskoj granici Europske unije. 

Posjet izvršnog direktora FRONTEX-a graničnom prijelazu Stara Gradiška popratili su brojni mediji kojima je gospodin Ilkka Laitinen dao izjavu o značenju i radu FRONTEX-a. Novinare je također ineresirao i režim prometovanja preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, a službene izjave o tome dali su im načelnik Uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, gospodin Zlatko Sokolar i ravnatelj granične policije Bosne i Hercegovine, gospodin Vinko Dumančić.



Stranica