Prometna problematika

Foto: PU brodsko-posavska

U području prometa, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od kojih četiri (4) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, te osam (8) prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe su teško ozlijeđene, a pet osoba je lakše ozlijeđeno.

Aktivnosti prometne policije: Tijekom vikenda policijski službenici su u okviru provedene akcije u području prometa, utvrdili 110 prekršaja, od kojih se najviše prekršaja odnosilo na brzinu (63). U 10 slučajeva sudionici u prometu su bili pod utjecajem alkohola, te je sankcionirano pet (5) vozača koji su prošli kroz crveno svjetlo, a u manjem broju utvrđeni su drugi prekršaji u prometu. Najveća izmjerena brzina na autocesti, iznosila je 208 km/h, a najveća koncentracija alkohola 1,60 promila.

Preporuka i upozorenje sudionicima u prometu: Policija nastavlja sa preventivno represivnim akcijama u prometu, te preporučuje pojačan oprez. Također upozorava sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama u cilju postizanja povoljnijeg stanja sigurnosti u području prometa.



Stranica