Držanje životinja bez nadzora

Jučer oko 19,30 sati u Slavonskom Brodu u ulici Slavka Martinovića, 13-godišnju djevojčicu napao je i ugrizao za lijevu nadlakticu pas nepoznate pasmine i za sada nepoznatog vlasnika. Liječnička pomoć pružena joj je u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju identiteta vlasnika protiv kojeg će podnijeti prekršajni nalog  

Foto: Ilustracija

Jučer oko 19,30 sati u Slavonskom Brodu u ulici Slavka Martinovića, 13-godišnju djevojčicu napao je i ugrizao za lijevu nadlakticu pas nepoznate pasmine i za sada nepoznatog vlasnika. Liječnička pomoć pružena joj je u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju identiteta vlasnika protiv kojeg će podnijeti prekršajni nalog zbog prekršaja držanje životinja bez nadzora. 
 

UPOZORENJE VLASNICIMA ŽIVOTINJA
Ovom prilikom želimo upozoriti vlasnike da svoje ljubimce drže pod nadzorom kako u prostoru u kojem žive tako i prilikom šetnje kada u blizini ima ljudi ili životinja, obavezno da psa drže na povodcu i s zaštitom na glavi od ugriza ukoliko je pas sklon napadima na druge životinje ili ljude. 
Kaznene odredbe zbog ne držanja životinja pod nadzorom propisane su u članku 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira gdje je novčana kazna do tisuću kuna ( nadležna je policija), dok su kazne temeljem odredbi Zakona o zaštiti životinja daleko drastičnije, pa je tako odredbama članka 48. stav 4. ovog zakona propisano: „Zabranjeno je držanje i postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo kretanje na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost drugih životinja i ljudi, a posebice djece. Zbog nepoštivanja ove odredbe u članku 67. stavak 3. točka 44. predviđena je novčana kazna, od pet do 15 tisuća kuna za fizičku osobu. ( nadležna je veterinarska inspekcija-članak 60. stav 2. )
 



Stranica