"Sigurno u prometu 2013"

Foto: PU brodsko-posavska

U petak od 9 do 15,30 sati u Osnovnoj školi „Ivan Mažuranić“ u Sibinju održano je Županijsko natjecanje učenica i učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila prilikom upravljanja biciklom. Organizatori ovog natjecanja su Županija brodsko-posavska, Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu, Ured državne uprave pri Brodsko-posavskoj županiji-Odsjek za prosvjetu i kulturu, a provedeno je u suradnji s Policijskom upravom brodsko-posavskom, Hrvatskim auto-klubom Zagreb, Auto-klubom „Marsonija“ Slavonski Brod i Hrvatskim auto-klubom Nova Gradiška.

Na samom početku natjecanja nakon prijema uzvanika i sudionika natjecanja prisutnima se obratila ravnateljice Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja gospođa Mirela Mršić Pavičić, a nakon nje prisutnima se uz prigodan govor obratio načelnik Policijske uprave brodsko-posavske gospodin Ante Zovak koji je dao osvrt na sigurnost u cestovnom prometu posebno kod prisutnosti i sudjelovanja djece i mladih u prometu. Poslije načelnika prisutnima se obratio i gospodin Željko Ilak iz Hrvatskog auto-kluba, Moto-klub Brod, koji je ujedno i otvorio natjecanje. Ispred Policijske uprave brodsko-posavske natjecanju su prisustvovali zamjenik načelnika policijske uprave gospodin Ivica Ostrun, policijski službenik Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Zlatko Zarožinski, vođa sektora postaje prometne policije Slavonski Brod Zlatko Forgač koji je sudjelovao u svojstvu suca na prometnom vježbalištu.

Na ovom županijskom natjecanju sudjelovalo je 11 osnovnih škola sa 44 učenika i to 22 učenice i 22 učenika, kojima su u završnici natjecanja uručena zaslužena priznanja i pobjedničkim ekipama i pojedincima darovani bicikli. 

Ekipni pobjednici:

Prvo mjesto - Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Staro Petrovo Selo, mentor Mato Šimunović,
Drugo mjesto - Osnovna Škola Ljudevit Gaj Lužani, mentor Marija Alagić.
Treće mjesto - Osnovna Škola Ivan Filipović, Velika Kopanica, mentor Miljenko Jularić.
Pojedinačno dječaci:
Prvo mjesto - Dino Dumenčić, mentor Mato Šimunović, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Staro Petrovo Selo,
Drugo mjesto - Arian Redžepi, mentor Ančica Jularić, Osnovna Škola Ivan Filipović, Velika Kopanica,
Treće mjesto - Toni Vlainić, mentor Mato Šimunović, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Staro Petrovo Selo.
Pojedinačno djevojčice:
Prvo mjesto - Nicole Vrzić, mentor Marija Alagić, Osnovna Škola Ljudevit Gaj Lužani
Drugo mjesto - Erika Luketić, mentor Mato Šimunović, Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Staro Petrovo Selo
Treće mjesto Ema Mijatović, , mentor Miljenko Jularić, Osnovna Škola Ivan Filipović, Velika Kopanica.
Prvi i drugi iz obje skupine idu dalje na državnom natjecanje. 
 



Stranica