Završna manifestacija projekta "Zdrav za 5!"

U utorak, 7. Svibnja u Slavonskom Brodu održati će se završna manifestacija projekta „Zdrav za 5!“. Na konferenciji za novinare 4. veljače ove godine načelnik policijske uprave gospodin Ante Zovak je zajedno s ravnateljem Županijskog zavoda za javno zdravstvo dr. med. Antom Cvitkovićem i voditeljicom Službe za javno zdravstvo dr. med. Irenom Jurišić 

Foto: Ilustracija

U utorak, 7. Svibnja u Slavonskom Brodu održati će se završna manifestacija projekta „Zdrav za 5!“. Na konferenciji za novinare 4. veljače ove godine načelnik policijske uprave gospodin Ante Zovak je zajedno s ravnateljem Županijskog zavoda za javno zdravstvo dr. med. Antom Cvitkovićem i voditeljicom Službe za javno zdravstvo dr. med. Irenom Jurišić predstavnicima medija predstavio ovaj projekt koji zajedno provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. 

Kako je i na konferenciji rečeno ovim projektom želi se ukazati mladima na štetnost alkohola, opojnih droga, kocke i igara na sreću, te usmjeriti na zdrav život i očuvanje prirode. Zamišljen je tako što će se po školama, a posebno onim razredima kojima su djeca i mladi u najkritičnijoj dobi u prvoj fazi, provesti anketa iz koje će se vidjeti razmišljanja i stavovi djece i mladih o drogi alkoholu, kocki, zdravom životu i očuvanju prirode. U drugoj fazi provest će se edukacija i predavanja i u trećoj fazi završna anketa o postignutom edukativnom učinku. Poslije toga provoditi će se i eko-akcije koje promoviraju čist okoliš, zdrav život u prirodi. 

Završna manifestacija započet će u 12 sati na Košarevcu (kod Antene) gdje će se svim sudionicima obratiti predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode (gđa Curić) i Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave brodsko-posavske (koordinator projekta „Zdrav za 5!“ za Županiju brodsko-posavsku Boris Janč). 

Nakon toga slijedi EKO radionica u kojoj će učestvovati 96 učenika Osnovne škole „Antun Mihanović“ iz Slavonskog Broda zajedno sa svojim razrednicima i policijskim službenicima, a sastoji se od šetnje kroz prirodu te prikupljanja otpada sve do „Šume Striborove“.

Oko 13 sati bi trebali stići do „Šume Striborove“, gdje će se sudionicima, uzvanicima i gostima obratiti načelnik Policijske uprave brodsko-posavske gospodin Ante Zovak, te predstavnici lokalne uprave i samouprave. Odmah iza toga slijede, vježba Interventne jedinice policije, demonstracije rada Hitne medicinske pomoći, Javno-vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, službenog psa policije za detekciju droga, demonstracija rada tkz. „pijanih naočala“, prezentacija biciklističke ophodnje i na kraju slobodne aktivnosti. Povratak je predviđen oko 15 sati.

NAPOMENA: Mediji zainteresirani za praćenje ove završne manifestacije mogu se detaljnije upoznati s pojedinostima na konferenciji za novinare, koja će se održati u ponedjeljak, 6. svibnja u 12 sati u policijskoj upravi, Mažuranićeva broj 9. Na kojoj će prisustvovati i koordinator projekta „Zdrav za 5!“ gospodin Boris Janč.
 



Stranica