Na konferenciji predstavljen projekt "Zdrav za 5!"

Foto: PU brodsko- posavska

Danas u 12 sati u prostorijama Policijske uprave brodsko-posavske, Ivana Mažuranića broj 9. održana je redovna konferencija za novinare. Na početku konferencije policijski službenik za odnose s javnošću Antun Jakobović upoznao je novinare s događanjima na području policijske uprave tijekom proteklog tjedna i vikenda. Načelnik policijske uprave gospodin Ante Zovak predstavio goste konferencije, ravnatelja Županijskog zavoda za javno zdravstvo dr. med. Antu Cvitkovića i voditeljicu Službe za javno zdravstvo dr. med. Irenu Jurišić, koji su zajedno s načelnikom policijske uprave govorili o projektu „ZDRAV ZA 5!“. Radi se o projektu koje zajedno provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Ministarstvo znanosti.

Ovim projektom želi se ukazati mladima na štetnost alkohola, opojnih droga, kocke i igara na sreću, te usmjeriti na zdrav život i očuvanje prirode. Zamišljen je tako što će se po školama, a posebno onim razredima kojima su djeca i mladi u najkritičnijoj dobi u prvoj fazi, provesti anketa iz koje će se vidjeti razmišljanja i stavovi djece i mladih o drogi alkoholu, kocki, zdravom životu i očuvanju prirode. U drugoj fazi provest će se edukacija i predavanja i u trećoj fazi završna anketa o postignutom edukativnom učinku. Poslije toga provoditi će se i eko-akcije koje promoviraju čist okoliš, zdrav život u prirodi.

Na kraju konferencije novinari su upoznati i s akcijom Vijeća za prevenciju grada Slavonskog Broda, kojom je Grad Slavonski Brod omogućio policijskim službenicima tri kvalitetna bicikla za koja je iz proračuna grada izdvojeno preko 11 tisuća kuna, a Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo odjela i opremu za policijske službenike bicikliste. Bicikli će se koristiti u provođenju preventivnih projekata, koje Policijska postaja Slavonski Brod ima u planu provoditi. Jedan od projekata počinje u proljeće a radi se o akciji policije kojom se želi djecu i mlade potaći na korištenje bicikla u svrhu bavljenja sportom i zdravijem načinu života, a obuhvatiti će veći broj djece i mladih, koji će zajedno s policijskim službenicima voziti po predviđenim mjestima u dane vikenda. Namjena bicikla je projekt policije u zajednici, te korištenje od strane kontakt policajaca kako bi brže mogli obilaziti svoje kontakt rajone i tamo provoditi više vremena učestalijim obilascima i kontaktima s građanima i predstavnicima institucija.



Stranica