Mediji obavješteni o stanju na području policijske uprave

Foto: PU brodsko-posavska

Glasnogovornica PU Kata Nujić, upoznala je predstavnike medija sa događajima u prošlom tjednu, te tijekom vikenda. Govoreći o tjednim događajima, izdvojila je riješena dva kaznena djela razbojništva, koja su se dogodila 14. listopada na benzinskoj postaji u Vinogradskoj ulici u Slavonskom Brodu za koje su osumnjičena tri muškarca u dobi od 19, 21, i 23 godine, te 22. listopada za koje su osumnjičeni 21-godišnjak i 23-godišnjak, a jučer je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćen i 53-godišnjak zbog sumnje u pomaganje pri izvršenju kaznenog djela razbojništva. Protiv svih počinitelja policija je podnijela odgovarajuće kaznene prijave. Također je izvijestila, da je u suradnji sa državnim odvjetništvom, policija podnijela kaznenu prijavu protiv 69-godišnjaka, zbog sumnje u kazneno djelo ubojstva u pokušaju, koji je u petak u jutarnjim satima hladnim oružjem ozlijedio 36-godišnjakinju.

Na današnjoj konferenciji, glasnogovornica je prezentirala stanje sigurnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske za 10 mjeseci, uz usporedbu sa istim razdobljem prošle godine, istaknuvši da je ova policijska uprava na nivou MUP-a, a u odnosu na ostale policijske uprave, četvrta po uspješnosti, razmjerno broju policijskih službenika, težini kaznenih djela, razriješenosti i slično.

Informaciju o stanju sigurnosti pogledajte ovdje.

O temama Mjesec borbe protiv ovisnosti i nasilju nad ženama, govorila je magistrica znanosti Jelena Lovrek, policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju policijske uprave. Jelena je govorila o provedenim edukativno preventivnim aktivnostima u osnovnim i srednjim školama, vezano uz obje teme, te planovima za naredno razdoblje u što su osim nje po liniji maloljetničke delinkvencije, uključeni i policijski službenici za preventivu ove policijske uprave i kontakt policajci. Istaknula je i projekat ove policijske uprave pod nazivom: "Jednaka prava za sve - djeca i osobe sa invaliditetom" sa kojim nastavlja u vidu edukativnih radionica u narednom razdoblju.

Na kraju je glasnogovornica Kata Nujić, podsjetila na odredbe Zakona o dopunama i izmjenama Zakona o oružju i obveze građana. Dakle, građani koji imaju registrirano oružje, obvezni su policiji dostaviti podatke o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite do 5. prosinca, no govorila je i o ostalim obvezama građana iz spomenutog zakona.

Prethodna konferencija za novinare.



Stranica