Prva predavanja po Osnovnim školama

U sklopu akcije Poštujte naše znakove policijski službenici su s predavanjima i edukacijom djece prvih razreda i savjetima njihovim roditeljima započeli 6. rujna. Tako je 6. i 7. rujna održano predavanje djeci prvih razreda u 11 odjela na kojima je bilo prisutno ukupno  

Foto: PU brodsko-posavska

U sklopu akcije Poštujte naše znakove policijski službenici su s predavanjima i edukacijom djece prvih razreda i savjetima njihovim roditeljima započeli 6. rujna. Tako je 6. i 7. rujna održano predavanje djeci prvih razreda u 11 odjela na kojima je bilo prisutno ukupno 149 učenika.

Predavanja su održana u Osnovnim školama u Slobodnici (OŠ van Mažuranić), Sibinju (OŠ Ivan Mažuranić), Lužanima (OŠ Ljudevit Gaj), Cigleniku (OŠ Ljudevit Gaj), Živikama (OŠ Ljudevit Gaj), Starom Slatiniku (OŠ Ivan Mažuranić), Podcrkavlju (OŠ Blaž Tadijanović), Brodskom Stupniku (OŠ Stjepan Ilijašević) i Klokočeviku (OŠ Vjekoslav Klaić).

Teme predavanja bile su prilagođene životnoj dobi djece, a prema Planu akcije Poštujte naše znakove podijeljen im je prigodni promidžbeni materijal /pernice i rasporedi), te su djeca upoznata s mogućnošću korištenja Prometne učilice.

U OŠ Blaž Tadijanović u Podcrkavlju uz suglasnost djelatnika škole i u suradnji s djelatnikom Prometne jedinice mladeži, predavanje djeci prvih razreda održano je u blizini bližnjeg obilježenog pješačkog prijelaza ispred škole sa temama : siguran dolazak do škole, siguran prelazak preko ceste sa i bez obilježenog pješačkog prijelaza, prelazak preko ceste na pješačkim prijelazima sa svjetlosnom prometnom signalizacijom (semaforima), vožnja u automobilu na stražnjim sjedištima, korištenje kacige prilikom upravljanja biciklom i ostalim temama sukladno akciji.  



Stranica