Drske krađe - upozorenje građanima

Foto: Ilustracija

Obzirom da se prošli tjedan, na području Slavonskog Broda dogodile dvije drske krađe, policija upozorava građane na pojačan oprez. U prvom slučaju u Hofmanovoj ulici, 59-godišnjoj ženi je strgnut zlatni lančić koji je nosila oko vrata. Drugi slučaj se dogodio u Horvatovoj ulici, kada je na sličan način drsko okradena 63-godišnja žena, kojoj je mlađa osoba s vrata otrgnula zlatnu ogrlicu i pobjegla trčeći. Obadva slučaja su se dogodila tijekom dana.

Drski kradljivci su osobe mlađe životne dobi. Za žrtve biraju starije osobe, uglavnom žene, koje nose na tijelu vrjedniji nakit, odnosno lančiće i ogrlice oko vrata. U trenutku mimoilaženja sa starijom osobom, na naročito drzak način kidaju lančiće s vrata i pobjegnu, trčeći.

Obzirom da ovakva kaznena djela u nekim slučajevima mogu rezultirati i počinjenjem drugih teških kaznenih djela, upućujemo starije osobe na dodatan oprez, kako bi zaštitili sebe i svoju imovinu. Starije osobe, posebice žene, bi trebale izlaziti u društvu druge osobe ukoliko stavljaju nakit oko vrata, te ukoliko izlaze same, ostaviti svoj nakit na sigurno mjesto i izbjegavati ulice u kojima nema prolaznika. U slučaju kontakta s drskim kradljivcem glasno pozivati upomoć, te pozvati policiju na 192, no također, po mogućnosti pokušati zapamtiti sve više detalja o izgledu drskog kradljivca.



Stranica