Konferencija za medije

Foto: PU brodsko-posavska

Danas je u policijskoj upravi s početkom u 11,30 sati glasnogovornica održala redovitu i tematsku konferenciju za medije, na kojoj je novinare upoznala sa stanjem sigurnosti na području policijske uprave u prvih pet mjeseci ove godine, usporedivši statističke pokazatelje sa onima iz prošle godine. Također je svim predstavnicima medija uručila informaciju o stanju sigurnosti u pisanom obliku. U svim domenama evidentan je pad broja kaznenih djela, no izrazila je nezadovoljstvo razriješenošću kaznenih djela. Stanje u području prometa je ocijenila pozitivnim, obzirom na manji broj prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.

Prezentirala je tjednu informaciju, izdvojivši važnije događaje: kazneno djelo ubojstva i izbjegavanje carinskog nadzora. Izvijestila je i o preventivnim aktivnostima prometnih policajaca motociklista koji su obišli pet dječjih vrtića (četiri u Slavonskom Brodu i jedan u Oriovcu), educirajući djecu na temu prometne kulture. Također je predstavnike medija upoznala za događajima tijekom vikenda i aktivnostima prometne policije, odnosno provedenim preventivno represivnima akcijama „Mopedi i motocikli“ i „Alkohol“, izdvojivši važnija kaznena djela, prometne nesreće i prekršaje.

Glasnogovornica je obavijestila novinare i o štednji i racionalizaciji u policiji. Izvijestila je o novom načinu komuniciranja u policiji, odnosno štednji uvođenjem videokonferencijskog sustava na nivou MUP-a. U ovom projektu aktivno sudjeluje Policijska uprava brodsko-posavska. Projekt videokonferencija je započeo u siječnju ove godine. Omogućava vizualnu povezanost i interakciju sudionika, koji su u poznatom okruženju. Vide se i čuju. Lakše ju je organizirat nego gostovanje, odnosno sastanak. Može se održati i češće, pri čemu se štedi na vremenu i novcu. Inače je MUP za uvođenje ovog sustava koristio postojeće resurse, tako da su uštede već dosad značajne. U planu je instalacija kompleta u policijskim postajama, pa će se lakše komunicirati sa policijskom upravom ili MUP-om. Naravno, moći će se svakodnevno međusobno komunicirati bez putovanja na sastanke i kolegije, u cilju smanjenja operativnih troškova. Isto tako je u planu i nadogradnja sustava koja će korisnicima omogućiti komunikaciju „u pokretu“ spajanjem mobitela.

 Pogledajte informaciju o stanju sigurnosti na području policijske uprave.



Stranica