Policijska uprava - tjedni sažetak

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske od 21. do 28. svibnja, evidentirano je 66 kaznenih djela, od kojih su 65 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (46) i to kaznena djela krađe (29), teške krađe (8), oštećenje tuđe stvari (5) i jedno kazneno djelo razbojništva. 
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 19 prometna nesreća (od kojih dvije prometne nesreće s poginulim osobama, 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su smrtno stradale, tri osobe su teško ozlijeđene, dok je 16 osoba zadobilo lake tjelesne ozlijede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je 27 prekršaja i to 16 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 10 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Zakona o oružju.
U prošlom tjednu evidentirana su dva požara i dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo 238 778 putnika i 80 291 vozila. 
 



Stranica