Stanje sigurnosnih događaja u zadnjih 48 sati

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklih 48 sati (odnosno 1. svibnja i „Praznika rada“) evidentirano je 16 kaznenih djela od kojih su svih 16 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 14 kaznenih djela su  

Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklih 48 sati (odnosno 1. svibnja i „Praznika rada“) evidentirano je 16 kaznenih djela od kojih su svih 16 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 14 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to dva kaznena djela „Teške krađe“, devet kaznenih djela „Krađe“, jedno kazneno djelo „Pronevjere“ i dva kaznena djela „Oštećenja tuđe stvari“.
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske tijekom proteklih 48 sati dogodilo se 10 prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozlijede, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.
Tijekom proteklih 48 sati evidentirano je i osam prekršaja i to dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i šest prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Evidentiran je i jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava (radi se o jednom minobacačkom projektilu iz II svjetskog rata, kojeg su na siguran način uništili policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu).
 



Stranica