Stanje sigurnosnih događanja za protekli vikend

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 26 kaznenih djela od kojih je 25 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta 22 kaznena djela su imovinska kaznena djela i to 15 kaznenih djela krađe (četiri krađe i 11 krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), pet kaznenih djela teške krađe i dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih jedna s poginulim osobama, dvije s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, jedna teško ozlijeđena, dok su dvije osobe zadobile lakše ozlijede.
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 10 prekršaja i to pet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona.
Ovog vikenda evidentiran je i jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava.
 



Stranica