Tjedno izvješće Policijske uprave

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske od 23. do 30. travnja,  evidentirano je 52 kaznena djela, od kojih su 49 kaznenih djela općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta i dva kaznena djela kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (40) i to kaznena djela krađe (31), teške krađe (6), oštećenje tuđe stvari (2) i jedno kazneno djelo prijevare.

               Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske  dogodile su se 24 prometne nesreće (od kojih jedna s  poginulim osobama, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 18 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je  smrtno stradala, jedna teško ozlijeđena, dok je 10 osoba zadobilo lake tjelesne ozlijede.

Tijekom prošlog tjedna evidentirana su 22 prekršaja i to devet prekršaja iz Zakona o  prekršajima protiv javnog reda i mira, sedam prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona, dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, dva prekršaja iz Zakona o strancima i jedan prekršaj iz Zakona o oružju.

U prošlom tjednu evidentirana su i dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.

                Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo 255 779 putnika i 90 325 vozila. 



Stranica