Uskrs - regulacija prometa

Foto: PU brodsko-posavska

I ove godine kao prethodnih u Republici Hrvatskoj se slavi Uskrs, kao najveći katolički blagdan, a u vrijeme Uskrsa, tradicionalno se okupljaju obitelji u svojim domovima i vjerskim središtima, dolazeći iz svih dijelova domovine i inozemstva. U to vrijeme osim sudjelovanja na vjerskim obredima građani se posebno opskrbljuju namirnicama i drugim potrepštinama iz trgovačkih centara ili obilaze prijatelje i rodbinu. Sukladno tome iz godine u godinu uoči i tijekom uskrsnih blagdana u značajnoj mjeri povećava se intenzitet prometa na cestama zbog dolaska naših državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu, tranzitnog prometa stranih državljana, posebice prema Republici Bosni i Hercegovini, pa se očekuje i veći intenzitet prometa u blizini graničnih prijelaza u dolasku i odlasku.

Na temelju iskustva iz ranijih godina, poznato je da građani sve kupnje obavljaju u zadnjem trenutku, pa se očekuje i veliko opterećenje na svim raskrižjima u gradu Slavonskom Brodu, a posebno onim koji vode prema tržnici i trgovačkim centrima u blizini centra grada. Kako bi se promet u Slavonskom Brodu odvijao sigurno i nesmetano, policija će već od danas 5. travnja, pa do 10. travnja, angažirati sav raspoloživi aktivni sastav kako bi se pokrile sve prometnice, na kojima se očekuje najveći intenzitet prometa (neposredno vezano uz organiziranje tranzitnog prometa na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu, kao i ostatku grada, posebice raskrižja u ulicama P. Svačića, M. Gupca, E. Kumičića, P. K. IV i J. J. Štrosmajera i A. Štampara), a u cilju bolje protočnosti prometa. U osiguranju protočnosti prometa  u Slavonskom Brodu, uključit će se i pripadnici Prometne jedinice mladeži koji su osposobljeni za samostalno upravljanje prometom na raskrižjima. Najjači intenzitet prometa očekuje se 6. i 7. travnja, te 9. travnja, kako preko graničnih prijelaza, tako i na svim prometnicama, a posebno na autocesti Bregana- Lipovac.

Građane molimo da u vrijeme pojačanog intenziteta prometa izbjegavaju korištenje vozila za odlazak na tržnicu i u druge slične svrhe, kada god je to moguće, da svoje potrebe i kupovinu namirnica obave prije dolazećeg blagdana, te da nepropisnim parkiranjem ne otežavaju normalno odvijanje prometa.

Policija i Prometna jedinica mladeži će na frekventnijim raskrižjima po potrebi vršiti fizičko upravljanje prometom, pa vozače molimo za strpljivost, povećan oprez, toleranciju, a posebice da se pridržavaju prometne signalizacije, te uputa i znakova koje će davati ovlaštene osobe. 

SVIM GRAĐANIMA ŽELIMO SRETAN USKRS!



Stranica