Tjedno izvješće Policijske uprave brodsko-posavske

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske od 26. ožujka do 02. travnja, evidentirano je 58 kaznenih djela, od kojih je 56 kaznenih djela općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta i jedno kazneno djelo kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (45) i to kaznena djela krađe (29), teške krađe (8), oštećenje tuđe stvari (6), jedno kazneno djelo razbojništva i jedno kazneno djelo utaje. 
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 16 prometnih nesreća (od kojih 10 s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđena, dok su 13 osoba zadobile lakše ozlijede.
Tijekom prošlog tjedna evidentiran je 22 prekršaja i to 11 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pet prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva prekršaja iz Obiteljskog zakona, tri prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i jedan prekršaj iz Zakon o strancima.
U prošlom tjednu evidentirano je 33 požara od kojih 12 s materijalnom štetom i 21 bez materijalne štete, evidentiranu su i dva pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo 225 757 putnika i 79 125 vozila. 
 



Stranica