Stanje sigurnosnih događaja za protekli tjedan

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske od 12. do 19. ožujka, evidentirano je 58 kaznenih djela, od kojih je 51 kazneno djelo općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta, tri iz gospodarskog kriminaliteta, dva iz organiziranog i jedno kazneno djelo kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (43) i to kaznena djela krađe (19), teške krađe (11), oštećenje tuđe stvari (7), prijevare (4) i dva kaznena djela razbojništva. 
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 16 prometnih nesreća (od kojih šest s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama pet osoba je teže ozlijeđeno, dok su tri osobe zadobile lakše ozlijede.
Tijekom prošlog tjedna evidentiran je 21 prekršaj, od toga devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, osam prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i četiri prekršaja iz Zakon o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.
U prošlom tjednu evidentirano je 38 požara od kojih dva na građevinama, tri na poljoprivrednim površinama, dva na prometnim sredstvima i 31 požar bez materijalne štete (uglavnom suha trava i nisko raslinje), evidentiranu su i četiri pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. 
 



Stranica