Tjedni sažetak za PU

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske od 30. siječnja do 06. veljače, evidentirano je 40 kaznenih djela, od kojih su 36 u strukturi općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo u strukturi gospodarskog kriminaliteta i tri kaznena djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (29) i to kaznena djela krađe (14), teške krađe (8), oštećenja tuđe stvari (3), prijetnje (2), prijevare (1) i jedno kazneno djelo utaje. 
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 12 prometnih nesreća (od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su lakše ozlijeđene.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je 11 prekršaja, od toga dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, po jedan prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i Obiteljskog zakona i tri prekršaja iz drugih zakona (Zakon o strancima i lokalni propisi).
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo 166 457 putnika i 60 377 vozila. 
 



Stranica