Tjedno izvješće

U vremenu od 5. do 12. prosinca na području policijske uprave je evidentirano ukupno 47 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (34), tri kaznena djela protiv slobode i prava

Foto: Ilustracija 

U vremenu od 5. do 12. prosinca na području policijske uprave je evidentirano ukupno 47 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (34), tri kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, po dva kaznena djela protiv javnog reda, protiv službene dužnosti,  protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, protiv pravosuđa, te po jedno kazneno djelo protiv okoliša i protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja. U oblasti prometa, dogodilo se ukupno 19 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama šest osoba je lakše ozlijeđeno. Bilježe se tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 14 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Dogodilo se pet požara na građevinama i prometnom sredstvu s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Bilježi se jedan slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima policijske uprave državnu granicu je prešlo ukupno 212 091 putnik i 76 852 vozila.

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 5. do 12.  prosinca, zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih šest protiv imovine, te po jedno kazneno djelo protiv javnog reda i protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom. U oblasti prometa dogodilo se šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.  Evidentiran je jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i sedam prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se jedan slučaj pronalaska oružja. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prešlo ukupno 90 165 putnika i 33 325 vozila.

Na području Policijske postaje Okučani u vremenu od 5. do 12. prosinca, evidentirano je jedno kazneno djelo protiv pravosuđa, dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Dogodio je jedan požar na građevini u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba.



Stranica