"Živim život bez nasilja"-radionice i predavanja

Foto: PU brodsko-posavska

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, danas je u Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška održana radionica  s učenicima na istu temu u okviru kampanje „Živim život bez nasilja“. Radionicu su održali policijski službenici u suradnji s pedagoginjom škole. Tijekom radionice učenici su upoznati s problemom nasilja nad ženama, statističkim pokazateljima učestalosti zlostavljanja, oblicima zlostavljanja, profilima zlostavljača, (ne)reagiranjem društva na ovaj problem, te raspravljali o načinima prevencije i reakcije na zlostavljanje.

Rezultat rada ove radionice bio je osmišljavanje i uređenje panoa u prostoru zgrade Policijske postaje  Nova Gradiška od strane učenika 3. h razreda. Jučer je u Cerniku u Osnovnoj školi „Matija Gubec“ održano predavanje na teme: Prevencija i alternativa i Živim život bez nasilja, koje je poslušalo 54 učenika šestih razreda.

Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana su održana predavanja, također na ove teme i to učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola, kojima je nazočilo 200 učenika Osnovne škole u Okučanima, 200 učenika Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ Nova Gradiška, 98 učenika Osnovne škole „Antun Mihanović“ iz Slavonskog Broda i 70 učenika Osnovne škole „Hugo Badalić“ iz Slavonskog Broda.



Stranica