Tjedno izvješće Policijske uprave

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 31. listopada do 07. studenog 2011. godine, evidentirano je ukupno 66 kaznenih djela, od kojih su 63 kaznena djela u strukturi općeg kriminaliteta i tri kaznena djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (58) i to kaznena djela krađe (26 – 5 krađa i 21 krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), teške krađe (15), oštećenje tuđe stvari (14) i tri kaznena djela utaje. 
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 23 prometne nesreće (od kojih osam s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđene dok je 10 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 19 prekršaja, od toga 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, sedam prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona i jedan prekršaj iz Zakona o oružju.
U prošlom tjednu na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano su dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava, koje su na siguran naćin radi uništenja preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 212 907 putnika i 76 416 vozila. 
 



Stranica