Biciklista u prekršaju

Prilikom nadzora prometa, policija je sinoć oko 21.45 sati u Novoj Gradišci u Jelačićevoj ulici utvrdila prekršaj u prometu. Naime, policajci su uočili biciklistu kako krivuda kolnikom. Utvrdili su  

Foto: PU brodsko-posavska 

Prilikom nadzora prometa, policija je sinoć oko 21.45 sati u Novoj Gradišci u Jelačićevoj ulici utvrdila prekršaj u prometu. Naime, policajci su uočili biciklistu kako krivuda kolnikom. Utvrdili su da se za upravljačem bicikla nalazi 59-godišnjak, te su alko testom u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 0,97 promila. Na biciklu nisu bili ispravni uređaji. Za vrijeme vožnje na prednjoj strani nije bilo upaljeno bijelo ili žuto svjetlo, niti crveno na stražnjoj strani. Vozač bicikla također na sebi nije imao odjeću sa reflektirajućom materijom (reflektirajuća biciklistička odjeća ili prsluk). Obzirom da je postojala opasnost da će biciklist nastaviti sa vožnjom, doveden je i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja. Protiv njega policija donosi odgovarajući prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

NAPOMENA: Sukladno novostima u sigurnosti prometa na cestama, zahtijeva se da vozač bicikla koji se kreće kolnikom na javnoj cesti noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti bude označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom. Također, i pješaci moraju biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom uvijek kada se kreću kolnikom noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti (a ne samo na javnoj cesti izvan naselja).

Pročitajte: Jedan vozač - niz prekršaja u prometu.



Stranica