Sažetak sigurnosnih događanja za protekli tjedan

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 10. do 17. listopada 2011. godine, evidentirano je ukupno 67 kaznenih djela, od kojih je 60 kaznenih djela u strukturi općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela u strukturi gospodarskog

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 10. do 17. listopada 2011. godine, evidentirano je ukupno 67 kaznenih djela, od kojih je 60 kaznenih djela u strukturi općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela u strukturi gospodarskog kriminaliteta i tri kaznena djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (47) i to kaznena djela krađe (32 – 9 krađa i 23 krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), teške krađe (7) i oštećenje tuđe stvari (8). 
Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 24 prometne nesreće (od kojih 11 s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama četiri osobe su teže ozlijeđene dok je 15 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je ukupno 26 prekršaja, od toga 14 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva prekršaja iz Obiteljskog zakona i šest prekršaja iz drugih zakona.
U prošlom tjednu na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je dva požara i to jedan na građevinama i jedan požar na prometnim sredstvima.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo ukupno 256 158 putnika i 86 741 vozila. 

Pročitajte: Tjedno izvješće.
 



Stranica